Alles wat je moet weten over Zonwering - STERK Zonweringen

Alles wat je moet weten over Zonwering

De heerlijke zon in de zomer is een genot om in te zitten, maar te veel blootstelling eraan kan schadelijk voor je huid, je interieur en de ruimte flink opwarmen. Daarom kiezen steeds meer bewoners van moderne woningen en gebouwen om direct bij de bouw zonwering te plaatsen. In deze blogpost gaan we dieper in op wat zonwering precies is, waarom jij het zou moeten hebben en welke verschillende mogelijkheden er zijn.

De noodzaak van zonwering

Of het nu gaat om je huis, kantoor of commerciële ruimte, zonwering biedt cruciale bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Het beschermt niet alleen je huid tegen verbranding en rimpels, maar helpt het ook bij het voorkomen van verkleuring van meubels, vloeren en gordijnen. De zon is lekker echter kan teveel snel schadelijk worden.

In de zomer is de zon de grootste vorm van verwarming in je woning. Middels zonwering kan je veel warmte buiten de woning houden en blijven je binnenruimtes op een passieve manier koel. Dat passieve stuk maakt zonwering een zeer efficiënte manier van het koelen van je woning. Lees hier het verschil tussen airco en zonwering. 

Soorten zonwering

Er zijn verschillende soorten zonwering beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen. We hebben de verschillende zonweringen voor je op een rijtje gezet:

Knikarmschermen zijn ideaal voor het terras of balkon. Maak het heetste moment van de dag weer een stuk koeler op het terras door je zonnescherm open te klappen. Automatisch bieden ze binnen een aangenamer binnen klimaat. 

Uitvalschermen zijn ideaal om een balkon of de binnenruimte te verkoelen. Ze houden de zon buiten de woning terwijl er nog wel licht naar binnenkomt. Ze verduisteren dus niet compleet. 

Screens zijn ideaal tegen de ramen waar je overdag geregeld bent. Denk aan de woonkamer, keuken of werkkamer. Screens kan je met verschillende doeken krijgen welke zijn eigen licht doorlatendheid hebben. 

Rolluiken zijn ideaal om een ruimte volledig te verduisteren, zijn inbraakwerend en geluidsdempend. Rolluiken worden daardoor veel geplaatst bij slaapkamers en voor glas waar je sneller bij kan komen. 

Jaloezieën, tinten en luifels zijn ook populaire opties die variëren in design en functionaliteit. Daar gaan we in deze blog verder op in.

Materialen en Ontwerpen

Alle zonwering producten welke we leveren van Degalux zijn gemaakt van metaal en gebruiken de stoffen van Swela. Bij design zonweringen zoals jaloezieen en pergola's wordt er meer gebruik gemaakt van andere materialen. 

Het metaal welke wordt gebruikt in de Degalux zonwering wordt allereerst voorbehandeld waardoor water geen kans meer maakt. Hierna wordt de kast gespoten in de gekozen kleur. Door de meerdere lagen, heeft het weer minder kans om de materialen aan te tasten.

De doeken welke gebruikt worden in de zonwering van Degalux komen van het merk Swela. Swela is een van de bekendste en oudste leveranciers van doeken. De doeken zijn weer vast echter hebben ze soms wat onderhoud nodig. Lees de gehel onderhoud blog hier.

Installatie en onderhoud

Het vinden van de juiste producten is van cruciaal belang. Door de juiste producten, goede kwaliteit en perfecte fit te vinden gaat jouw zonwering extra lang mee. Door de juiste installatie weet je zeker dat je alles uit het product haalt en deze niet ineens van de gevel waait.

Wij van STERK Zonweringen helpen je graag met het vinden van de juiste producten. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan of neem contact op

 

Terug naar blog