De 4 grootste voordelen van zonwering: meer dan alleen schaduw

De 4 grootste voordelen van zonwering: meer dan alleen schaduw

De zon kan heerlijk zijn, maar te veel zon is weer niet goed voor je. Zonwering is een perfect middel om schaduw te bieden, maar de voordelen ervan gaan veel verder dan dat. In deze blogpost gaan we dieper in op de vele voordelen van zonwering en waarom het een essentiële toevoeging is aan jouw huis of kantoor.

1. Bescherming tegen UV-stralen

De zon is een belangrijke bron van vitamine D. Waar we als Nederlanders er in de winter te weinig van hebben, hebben we er in de zomer snel teveel van. Een grote hoeveelheid aan UV-stralen kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder huidkanker.

Zonwering biedt een comfortabele en gemakkelijke manier van bescherming tegen de zon. Door de zonwering tactisch te plaatsen, denk aan het terras, kan het snel veel bescherming bieden voor iedereen onder het scherm.

2. Energiebesparing en Klimaatbeheersing

Naast het beschermen van onze gezondheid, kan zonwering ook helpen bij het verlagen van energiekosten en het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw.

Waar Nederland steeds warmere zomers tegemoet gaat, begint bescherming een must te worden. Met zonwering kan direct zonlicht voorkomen worden, wat helpt bij het verlagen van de binnentemperatuur. Door op deze passieve manier je woning of kantoor te koelen hoeft de eventuele airco minder hard te draaien.

De resultaten kunnen enorm zijn. Zo beperk je de kosten voor de energierekening. Tevens is het effect van de hard draaiende airco zeer negatief. Help je ook het milieu nog een beetje verder.

3. Bescherming van Interieur en Meubels

Langdurig direct zonlicht kan leiden tot verkleuring en schade aan vloeren en meubels. Zonwering voorkomt direct zonlicht, waardoor jouw meubels minder zullen verkleuren. En met name het deel welke in de direct zon staat.

4. Comfort en Leefbaarheid

Het laatste en grootste verschil maakt comfort door jouw zonwering. Geniet van de overheerlijke zomeravonden of juist midden op de dag van de frisse lucht zonder in het directe zonlicht te hoeven zitten. Het maakt je hete terras comfortabel en de temperatuur blijft aangenaam in je woning.

Zonwering is een steeds populairdere keuze om jouw woning te vergroenen en comfortabeler te maken. Lees verder in onze blog "alles wat je moet weten over zonwering"

Terug naar blog