Tips en Tricks voor Onderhoud van jouw zonwering

Tips en Tricks voor Onderhoud van jouw zonwering

Zonwering begint een steeds belangrijker onderdeel van ons huis te worden. Het beschermt jouw huis tegen de zon en voegt tegelijkertijd een vleugje stijl toe aan onze leefruimte. Maar net als andere huishoudelijke apparaten heeft zonwering één keer per jaar onderhoud nodig om optimaal te blijven presteren en er goed uit te blijven zien. In deze blogpost delen we handige tips en trucs voor het schoonmaken en onderhouden van zonwering, zodat je kunt genieten van frisse zonwering het hele jaar door.

Voorbereiding en Benodigdheden

Voordat je begint met het schoonmaken van je zonwering, is het belangrijk om jezelf voor te bereiden en de juiste benodigdheden bij de hand te hebben.

  • Zachte borstel
  • Mild reinigingsmiddel zoals doek reiniger voor tentdoek van Ultramar of HG zonneschermreiniger
  • Zachte doek
  • Stromend water of emmers met water

Schoonmaken zelf van Zonwering

Afhankelijk van het type zonwering dat je hebt, zijn er verschillende methoden om ze schoon te maken.

Rolluiken:
Voor rolluiken gebruik je een zachte borstel om stof en vuil te verwijderen. Vervolgens impregneer je het rolluik met een impregnant.

Zonwering met doek:
Verwijder, mits mogelijk, het doek van de zonwering. Verwijder eerst het grote vuil en zand. Hierna spoel je het doek met, bij voorkeur lauwwarm, water af. Vervolgens gebruik je een reiniger en impregneermiddel om het doek te reinigen en te beschermen. Laat het middel 15 minuten intrekken om het hierna af te spoelen met water.

Kast van zonwering:
Deze kan je gemakkelijk afnemen met een zachte borstel en met, bijvoorkeur lauwwarm, water.

Onderhoud en Reparatie:

Afhankelijk van de leeftijd van jouw zonwering adviseren we deze eenmaal per jaar te smeren. Het gaat hierbij om de bewegende delen van de zonwering. Denk aan de knik armen of in de kast.

Eventuele scheurtjes in het doek kunnen plaatselijk vervangen worden of er kan ervoor gekozen worden om het volledige doek te vervangen. Voorkomen is beter dan genezen, daarom adviseren we altijd te kiezen voor de windsensor om schade te voorkomen.

 

Back to blog