Rolluiken resultaat foto in Almere, welke kies jij? Rolluiken of screens

Rolluiken versus Screens: Welke Kies Jij?

Rolluiken: Volledige Verduistering en Veiligheid

Rolluiken zijn ideaal voor bovenverdiepingen omdat ze complete verduistering bieden, waardoor slaapkamers zelfs bij vroeg daglicht donker blijven. Dit houdt niet alleen de ruimte koeler, maar zorgt ook voor een veilige omgeving door hun inbraak werende eigenschappen, zoals de anti-optil-veren welke het tillen van buitenaf bemoeilijken.

Naast de zonwerende functie behouden rolluiken de warmte in huis. In de zomer kan het tot wel 6 graden temperatuur verschil bieden t.o.v. de buitentemperatuur. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze op de begane grond te plaatsen vanuit veiligheid. 

Screens: Behoud van Uitzicht en Werkcomfort

Screens worden vaker gekozen voor de benedenverdiepingen omdat ze zonlicht buiten houden zonder het uitzicht te belemmeren. Dit zorgt voor een open gevoel en voorkomt hinderlijke schitteringen op beeldschermen, wat vooral handig is bij thuiswerken. Hoewel ze enige isolatie bieden, hebben ze niet hetzelfde niveau als rolluiken.

Heb je bijvoorbeeld een werkkamer of zit je overdag ook geregeld te werken in de ruimte. Dan kan een screen een betere uitkomst voor je zijn.

Extra Opties voor Maatwerk

STERK Zonweringen biedt unieke rolluiken met extra opties, zoals op inti-optil-veren of geluidsdempers (ideaal bij regen). Daarnaast zijn er bij rolluiken opties zoals anti-klankband en obstakeldetectie die overlast en schade voorkomen.

Kostenoverwegingen

Bij STERK Zonweringen beginnen de prijzen voor screens vanaf €219,00 en rolluiken vanaf €169,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van factoren zoals grootte en extra opties, zoals elektrische bediening of smart home bediening. Benieuwd naar de prijs van jouw specifieke wensen? Ontdek het door geheel vrijblijvend jouw rolluik of screen samen te stellen.

Over het algemeen zijn screens een goedkopere optie ten opzichte van de rolluiken.

Belangrijkste Verschillen: Verduistering en Veiligheid

De voornaamste verschillen tussen rolluiken en screens zijn de mate van verduistering, veiligheid en de mogelijk om er doorheen te kijken. Rolluiken bieden complete verduistering en zijn inbraakwerend dankzij anti-optil-veren. De compacte kast van STERK Zonweringen maakt ze ook visueel aantrekkelijk. Bij screens gaat het om behoud van uitzicht waardoor ze overdag ook beter te gebruiken zijn. De keuze hangt vooral af van jouw specifieke behoeften.

De verschillen op een rijtje:

  • Rolluiken zijn verduisterend, screens laten licht door
  • Rolluiken zijn isolerend, screens niet
  • Screens kan je doorheen kijken, ideaal voor overdag
  • Screens zijn een goedkopere optie dan rolluiken
Terug naar blog